Digital formidling av DKS-prosjekt til bruk for hjemmeskole

"Dagens 1030" på Stiklestad nasjonale kultursenter

På Stiklestad produserer de stadig nye episoder av serien "Dagens 1030".

Her er det mye spennende å følge! Se f.eks. episoden om gravskikker og gravhauger med museumsformidlerne Øystein Viem og Lars Børre Hallem:


Renegates

Her kommer en hilsen fra gruppa "Skuggsystrar" som skulle ha vært på turné med programmet Renegates  på ungdomsskoler i Trøndelag nå i april. Trykk på bildet - som kommer du til videohilsen fra dem:

Skuggsystrar har laget et digtalt opplegg om Renegates som dere kan laste ned her.

Forfatter Jan Tore Noreng

Jan Tore Noreng er en av årets forfattere på turné i Trøndelag. Når skolene ble stengt måtte vi avlyse Norengs turné. Vi er derfor veldig glade for at han har laget en digital versjon som elevene kan se hjemme. Nordeng formidler på en morsom og engasjerende måte, og vi håper at dette kan bli et fint bidrag til elevene mens de har hjemmeskole. 
Irene Rosenblom, koordintor for Den Kulturelle skolesekken i Trøndelag

Forfatter, har undervist i kreativ skriving og har jobbet som lærer i mange år.
Hans siste bok er Kunsten å tryne (2020). Han fikk Uprisen i 2016 for #alfahann og ble nominert til ARKs barnebokpris i 2011 for Dødens skole.

Lenker til Norengs digitale DKS-forestilling for ungdomstrinnet ligger her:

VIDEO 1, VIDEO 2, VIDEO 3

Trondheim Symfoniorkester (TSO): Petter og ulven

Sjelden forenes film og klassisk musikk på denne måten- filmen er tilpasset Prokofievs musikk.

"Peter og Ulven" er historien om den lille gutten Peter som bor sammen med bestefaren sin i nærheten av en skog. Han får ikke lov til å gå utenfor gjerdet hvor ulven ligger på lur. En vakker vårdag lurer imidlertid Peter seg ut sammen med vennene sine; en fugl, en katt og en vimsete and. Dagen forvandler seg til et spennende eventyr når ulven plutselig dukker opp.

Det spennende eventyret om Peter og Ulven fortelles gjennom levende musikk og en halvtimes lang animasjonsfilm. Den russiske komponisten, dirigenten og pianisten Sergei Prokofiev har skrevet musikken til det russiske eventyret "Peter og ulven" (1937). Stykket fungerer på mange måter som en innføring i orkestermusikk. Musikken er iørefallende og vakker og de enkelte instrumentene blir grundig presentert for publikum.

Filmen om Peter og Ulven ble produsert i 2007 og vant året etter Oscar for beste animerte kortfilm. Filmen er regissert av britiske Suzie Templeton og Storm Studio er medprodusent.

Se filmen "Peter og Ulven" her!

Se en utgave med Trond Viggo Torgersen her.

Her finner du en video som forklarer instrumentene (på engelsk)

Bjørn Ingvaldsen

En av landets mest erfarne DKS-formidlerne, tidligere leder av NBU og prisbelønt forfatter. Han er initiativtaker til det digitale formidlingsopplegget. Han har blant annet vært nominert til Kulturdepartementets litteraturpris for barne- og ungdomslitteratur, Uprisen, Bokslukerprisen og Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris.

Lenker til Ingvaldsens digitale DKS-forestilling for mellomtrinnet ligger her:

VIDEO 1 , VIDEO 2, VIDEO 3

Linde Hagerup

Forfatter, skrivelærer og avisspaltist. Hun var bare 17 år da hun kom inn på Skrivekunstakademiet i Bergen, som en av de yngste noensinne.
Hun mottok Kirke- og kulturdepartementets illustrasjonspris for diktssamlingen “Verdens største gorrilla og andre rim”.

Lenker til Hagerups digitale DKS-forestilling for småtrinnet ligger her:

VIDEO 1, VIDEO 2, VIDEO 3