Tilbake

Luison og Cuba

Bandet Luisón og Cuba spiller tradisjonell Cubansk musikk, samme sjanger som her til lands er best kjent igjennom Buena Vista Social Club. Bandet ledes med trygg hånd av den kubanske perkusjonisten, sangeren og komponisten Luisón Medina Capote. Han har som musiker en litt uvanlig bakgrunn som profesjonell fotballspiller med mange landskamper for Cuba bak seg. Bilder og musikk vil gi dere en liten smakebit fra Luisón sine barne- og ungdomsår på Cuba. Med seg har han et stjernelag av noen musikere med seg, 

Forberedelser til konserten:

Gå inn og kikk på denne linken på YouTube:

http://www.youtube.com/results?search_query=luison+medina&oq=luison+medina&gs

_l=youtube.3..35i39.960.4167.0.4409.13.13.0.0.0.0.116.

1242.6j7.13.0...0.0...1ac.1.11.youtube.GZNXcGI8ZTI



Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Luison og Cuba
  • Produsent: Trøndelag fylkeskommune v/Kristin Løseth Waade
  • Idé/opplegg: Musikerne i samarbeid med produsent

Om kunstner / utøver / gruppe

Luison Medina Capote er kubansk perkusjonist, sanger og komponist. Han er aktiv med sitt eget bad ”Luison Y Cuba”. I tillegg er han fast sanger og perkusjonist i Trondheimsbaserte Mambo Compañeros som er en sammensetning av Trondheims mest rutinerte musikere innenfor innenfor ulike sjangre men som har samlet seg i dette Latininspirerte bandet.  Han spiller også  regelmessig for Bergen Vista Social Club. Han har tidligere blant annet spilt i kronprinsessens bryllup, med Frode Allnæs, Trine Rein, Per Mathiesen, Knut Kristiansen og Håkon Graf.  Både Luison og bandet har mange opptredener bak seg på jazz/worldmusic -festivaler rundt om i inn -og utland. som bl.a Moldejazz og Varangerfestivalen. Luison har mer enn 20 års erfaring fra ulike programmer i Rikskonsertene/Kulturtanken. 

På piano finner vi stockholmsbaserte Ricardo Ortega fra Cuba bosatt i Sverige. Han også utdannet fra Cuba (National School of art) fra han ble uteksaminert i 1990 har han spilt og turnert verden rundt med bl.a Maykel Blanco og med bandet Azucar Negra på verdensturne i tillegg til å ha sitt eget band i Sverige. (Richard Ortega y La advances).

Hades Hernandez (perkusjon) kommer fra Trinidad, Cuba, en meget dyktig og energifull perkusjonist og trommeslager. Han flyttet til Norge og Bergen i 2007, etter et syv års opphold i Spania som profesjonell musiker. Her hjemme spiller han også dessuten  i Bergen Vista Social Club, Timaorkesteret Orquesta Tropical  i Bergen, Luison y Cuba og Timbasón. Han har også opptrått på flere latin og jazzfestivaler rundt om i Norge med ulike besetninger.



Publikumskommentarer