Tilbake
Kari Stai

Peter og ulven (barnehage)

PETER OG ULVEN

Om å bruke den fantastiske fantasien.

Peter er en liten gutt som bor sammen med bestefaren sin i nærheten av den store svarte skogen. Bestefaren har bestemt at Peter ikke får lov til å gå utenfor gjerdet, der lurer nemlig den stygge ulven. Men en vakker vårdag da Peter er sammen med vennene sine; en fugl, en katt og morsom liten and, lurer han seg likevel utenfor gjerdet. Og når ulven dukker opp er det starten på et spennende eventyr.

Sergej Prokofiev gjenskapte det russiske eventyret som et storslagent orkesterverk. I denne kammerversjonen av Peter og Ulven har Pocus knyttet et unikt musikalsk tema til hver av figurene i eventyret. Figurenes karakter forsterkes ytterligere av fortelleren og gir oss en musikalsk eventyrstund som er lett å følge, selv for et ungt publikum.

Med kammerversjonen av Peter og ulven får publikum en unik mulighet til å komme tett på historien og instrumentene. Hvilken fuglelyd kan en cello lage? Hvilken fuglelyd kan du lage? Hvordan høres den vimsete anda ut? Og hvordan kan hele eventyret komme til live gjennom en cello, en obo, et piano og en skuespiller?

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Pocus og Trøndelag turneteater
  • Produsent: Fylkesmusikerne i Trøndelag og Turneteateret i Trøndelag
  • Idé/opplegg: Et samarbeid mellom Turneteateret i Trøndelag og Fylkesmusikerne i Trøndelag

Om kunstner / utøver / gruppe

Publikumskommentarer