Tilbake
Foto: Øystein Moe
Foto: Øystein Moe
Foto: Øystein Moe
Foto: Øystein Moe
Foto: Øystein Moe
Nina Elisabeth Grøntvedt

Den lille helten & Den lille helten og kattekidnapperen DIGITAL PRODUKSJON

Skal jeg lese for dere? Digital lesestund for 1.-4. trinn - for DKS i koronatid - med forfatter og illustratør Nina E. Grøntvedt.

Bli kjent med lillesøster Karin, som ikke får være med, men som spør likevel. For sikkerhets skyld. Nina har muligens litt dårlig samvittighet for at hun ikke alltid var verdens greieste storesøster. Hun har skrevet og tegnet to bøker om Karin, den tøffe, standhaftige og modige lillesøstera si. I Den lille helten blir ungene jaget av illsinte okser og i Den lille helten og kattekidnapperen må de redde katten sin, som blir kidnappet! Skumle saker, med andre ord.  

Og får Karin bli med å leke til slutt?  

To lesestunder på henholdsvis ca 8 og 19 minutter er filmatisert. 

Sammen med regissør Elisabeth Matheson og filmfotograf Øystein Moe i Helmet Films & Visual Effects har Nina E. Grøntvedt lagd to filmer hvor hun formidler to av bildebøkene sine, bøker som passer for 1.-4. trinn. Bøkene heter Den lille helten og Den lille helten og kattekidnapperen og handler om lillesøstera hennes, Karin. Filmene har innslag av animasjon laget av Ida Rotli. Det er komponert musikk til filmene av Marthe Belsvik Stavrum. Filmene er finansiert av Trøndelag fylkeskommune og SpareBank 1 SMN.

Link til nedlastbar Vimeo-link og passord sendes til den enkelte skole. 

VIKTIG: Det forutsettes at skolene ikke viser filmene til andre enn de som får tilbudet, dvs. skolens 1.-4. trinn skoleåret 2020-21. To uker etter at filmene er lastet ned skal alle nedlastinger slettes og det skal sendes en skriftlig bekreftelse per e-post til Nina E. Grøntvedt om at dette er gjort. Dette har med rettigheter og rettighetshavere å gjøre, både i forbindelse med selve filmene og musikken i dem.

Lærerveiledning

Last ned:

Her finner dere Nina Elisabeth Grøntvedts CV, slik at dere lett kan orientere dere i hennes øvrige forfatterskap.

EVALUERING

Å lage digitale produksjoner er helt nytt for oss, og dette - samtidig som vi er litt pionerfylke i så måte – gjør at vi virkelig håper at dere vil bruke to minutt på en liten Questback som vi har laget og dere finner her: https://response.questback.com/trfk/azpn1tvx2v  Det er særdeles viktig for oss med tilbakemeldinger, det er jo dere - skolene og elevene - vi har laget dette tilbudet for. 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Nina Elisabeth Grøntvedt
  • Produsent: DKS Trøndelag
  • Idé/opplegg: Nina Elisabeth Grøntvedt og Elisabeth Matheson

Om kunstner / utøver / gruppe

NINA ELISABETH GRØNTVEDT leser, har skrevet og illustrert bøkene om Den lille helten. Hun jobber som forfatter, illustratør og oversetter. Hun reiser mye rundt på forfatterbesøk i inn- og utland. Nina har gått forfatter- og formidlingsutdanninga ved Norsk barnebokinstitutt (NBI) og er utdannet i grafisk design og illustrasjon. Hennes første bok, bildeboka Den lille helten, kom i 2006. Hennes første roman for barn, Hei, det er meg!, ble nominert til Brageprisen. I 2019 kom hennes tiende bok.

ELISABETH MATHESON  har hatt regi på filmene. Hun er utdannet skuespiller fra Statens Teaterhøgskole. Hun har vært ansatt på Det Norske Teatret, Trøndelag Teater, Den Nationale Scene, Nord Trøndelag Teater, Riksteateret og NRK Drama. Hun arbeider nå som freelancer innenfor teater og film. Hun er regissør, skuespiller og dramatiker.

I 2019 skrev Nina og Elisabeth manuset til en kortfilm inspierert av Ninas ungdomsroman, Rumpa til Ingvar Lykke. Elisabeth hadde regi på kortfilmen RUMPA (2020), og deretter altså også på de to digitale lesestundene Den lille helten (2020) og Den lille helten og kattekidnapperen (2020) som dere får se her.

IDA ROTLI har laget animasjonene og MARTHE BELSVIK STAVRUM har komponert musikken i filmene Den lille helten og Den lille helten og kattekidnapperen. ØYSTEIN MOE i Helmet Films & Visual Effects hadde foto på begge filmene, og RUMPA som skal ut på turné for ungdomstrinnet i DKS Trøndelag fra høsten 2020.


Publikumskommentarer