Tilbake

Livet av Havnes DIGITAL PRODUKSJON

12. september 2020 fremførte Eirik Havnes Livet - et 45 minutters langdikt om selve livet fra begynnelse til slutt. To filmteam fulgte Havnes mens han framførte diktet fra Botanisk Hage gjennom Lakkegata skole, via Akerselva og Blå , opp til Vår Frelsers Gravlund i Oslo. Resultatet er en unik poesi-film - Livet av Havnes som blander og formidler poesi og filmkunst på en nyskapende og fengslende måte. Havnes, regissør Magnus Skatvold, fotograf Kristian Davik Larssen og crew ønsket å ta med publikum på en unik opplevelse, livestreamet. Det er opptak av denne filmen dere nå skal få se, sammen med et enestående bakom-film-materiale. Andre medvirkende: Slampoet Fredrik Høyer og musikerne Anja Lauvdal, Christian Winther, Kjetil Jerve og Martin Langlie.

Filmen har en nyskapende innfallsvinkel til teksformidling, med sin blanding av moderne muntlig rimtradisjon, som er tett knyttet opp mot dagens populærmusikk, og mer tradisjonelle litterære kvaliteter, som ligner mer norsk førkrigslyrikk.  Tematisk er filmen innom en rekke faglige problemstilinger som passer inn i læreplaner i både norsk, naturfag, KRLE og det tverrfaglige temaet folkehelse og livsmestring. 

VIKTIG: Link til nedlastbar vimeolink og passord sendes til den enkelte skole. Det forutsettes at skolene ikke viser filmene til andre enn de som får tilbudet, dvs. skolens 8.-10. trinn skoleåret 2020-21. Linken skal slettes tre uker etter nedlasting, og bekreftelse på at dette er gjort skal sendes eirik.havnes@gmail.com 

Lærerveiledning

Last ned:
KOMPENDIUM/LÆRERVEILEDNING OG EVALUERING


Vedlagt finnes et arbeidskompendium med en rekke spørsmål og arbeidsoppgaver som er koblet opp mot tematikken de forskjellige diktene i "Livet av Havnes" og et vedlegg som inneholder en rekke konkrete norskoppgaver som omhandler dikt.

Å lage digitale produksjoner er helt nytt for oss, og dette - samtidig som vi er litt pionerfylke i så måte – gjør at vi virkelig håper at dere vil bruke to minutt på en liten Questback som vi har laget og dere finner her: https://response.questback.com/trfk/azpn1tvx2v  Det er særdeles viktig for oss med tilbakemeldinger, det er jo dere - skolene og elevene - vi har laget dette tilbudet for. 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Eirik Havnes og Magnus Skatvold
  • I samarbeid med: DKS Trøndelag
  • Idé/opplegg: Eirik Havnes og Magnus Skatvold

Om kunstner / utøver / gruppe

Eirik Havnes er en musiker, poet, komponist og kunstner fra Ålesund som er opptatt av å blande ulike kunstformer og visningsformater. Han jobber ofte med nyskapende og eksperimentelle uttrykk, som bryter med det man ofte forventer å oppleve innen en sjanger. Han har stilt ut kunstinstallasjoner på en rekke større kunstinstitusjoner, komponert en rekke bestillingsverker samt turnert over store deler av kloden i forskjellige band. De siste årene har han jobbet med poesi, hvor han med et helt særeget uttrykk stiller store spørsmål på en jordnær måte, attpåtil på rim. 

Magnud Skatvold: Grunnlegger og partner i det Trondheimsbaserte filmselskapet Spætt Film, hvor han til daglig jobber som regissør. Etter flere år med med reklame og oppdragsfilm fokuser Magnus i dag på regi og klipp av dokumentarfilm. I 2018 debuterte han med arkivbaserte  "Trondheimsreisen". Magnus er høsten 2020 aktuell med "Blue Code of Silence", der han har fått innpass hos en korrupt politivarsler i NYPD. Arbeidet med dokumentaren har tatt 6 år, og er nå klar for DOC:NYC, USA største dokumentarfilmfestival

Publikumskommentarer