Tilbake

Silence

Åtte år gamle Bahar har nylig mistet hørselen som følge av en infeksjon. På grunn av mangel på ressurser i skolen blir hun tvunget til å slutte. Denne fremmedgjøringen blir starten på en rekke desperate handlinger som kulminerer i et forsøk på å kurere seg selv.

Manusforfatter og regissør på kortfilmen Silence, Brwa Vahabpour, turnerer med et opplegg rundt filmen, og ønsker å engasjere barn og unge i hvordan vi kan utvide vår oppfatning av kommunikasjon. - Hvordan man kan kjenne på tilhørighet uavhengig av funksjonshemninger, etnisitet, foreldres sosiale og økonomiske situasjon?

I filmen vil Bahar være med på undervisng sammen med de andre barna, men på grunn av mangel på ressurser og tilrettelegging i skolen får hun ikke delta. Med skolen som arena er dette et relevant opplegg for å snakke om inkludering. Brwa tok med seg en hørselshemmet jente fra Norge til å spille hovedrollen, og viser slik at alle har større muligheter enn man kanskje først tror - hørselshemming er f.eks. ingen hindring for å spille hovedrollen i en film.

Om opplegget:

- En intro hvor Brwa forteller om seg selv, bakgrunn for og hvorfor han har laget filmen

- Visning av filmen

- Om tema: Hva vil filmen si? Kjenner man seg igjen?

- Enkel analyse: Hvilke filmatiske og fortellemessige virkemidler bruker filmen for å få frem sitt budskap?

- Samtale med elevene om hvilke paralleller man kan dra til virkeligheten/deres virkelighet

Elevene skal slik få et innblikk i filmens tema og en utvidet forståelse for hvordan mekanismer i filmfortelling fungerer. 


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Regissør Brwa Vahabpour
  • Idé/opplegg: Brwa Vahabpour

Om kunstner / utøver / gruppe

Brwa Vahabpour er fra Trondheim og har studert film ved Nordland Kunst- og Filmfagskole og Filmskolen på Lillehammer. Han har gjort flere kortfilmer, blant annet Smil (2017), Granateple (2017, som fikk hederlig omtale under Kortfilmfestivalen i Grimstad) og Gjeteren (2018). Vahabpour har også klippet The Manila Lover, Johanna Pykkös kortfilm som var i Cannes 2019, og skrevet manus til Rubocons kommende tv-serie Jordbrukerne. Silence vant i 2019 en Special Mention under Nordic Talents.

Publikumskommentarer