Tilbake
Blaanefilm
Blaanefilm
Blaanefilm
Leikny Havik Skjærseth
Leikny Havik Skjærseth

Rumpa

Opplegget på 90 minutter vil foregå i tre deler:

I første del vil Elisabeth Matheson og Nina E. Grøntvedt fortelle om hvordan de ble skuespiller, regissør, illustratør og forfatter. Ting de aldri kunne ha drømt om at de skulle oppleve har fått store konsekvenser for livene deres. Elevene får høre den morsomme historien om hvordan Elisabeth og Nina traff hverandre og begynte sitt samarbeid, som til nå har resultert i tre filmer for barn og ungdom. En av dem er kortfilmen Rumpa, som høsten 2020 har blitt svært godt mottatt på flere internasjonale filmfestivaler.

Andre del er visning av kortfilmen Rumpa, på 14 minutter.

I tredje del vil Elisabeth og Nina fortelle om hvordan filmen ble til og samtale med elevene om filmens temaer:

  • å være dødsforelska
  • å drite seg ut foran alle
  • å ha en venn som ikke svikter
  • å finne sin egen styrke

Det kreves ingen forberedelser.

Se vedlagte trailer. 

Kortfilmen Rumpa er inspirert av Nina E. Grøntvedts roman Rumpa til Ingvar Lykke (Aschehoug, 2016). Utøverne foreslår at klassen i etterkant av besøket leser boka eller hører lydboka og bruker den som grunnlag for å se på hvordan litteratur kan omsettes til film. 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Elisabeth Matheson og Nina Elisabeth Grøntvedt
  • Produsent: Elisabeth Matheson og Nina Elisabeth Grøntvedt, filmen er produsert av Blaanefilm AS ved Bente Maalen
  • Idé/opplegg: Elisabeth Matheson og Nina Elisabeth Grøntvedt

Om kunstner / utøver / gruppe

ELISABETH MATHESON er utdannet skuespiller fra Statens Teaterhøgskole. Hun har vært ansatt på Det Norske Teatret, Trøndelag Teater, Den Nationale Scene, Nord Trøndelag Teater, Riksteateret og NRK Drama. Hun arbeider nå som freelancer innenfor teater og film. Hun er regissør, skuespiller og dramatiker. Elisabeth hadde regi på kortfilmen Rumpa

NINA ELISABETH GRØNTVEDT er utdannet grafisk designer og illustratør, og har gått forfatter- og formidlingsutdanninga ved Norsk barnebokinstitutt (NBI). Ninas første bok, bildeboka Den lille helten, kom i 2006. Hennes første roman for barn, Hei, det er meg!, ble nominert til Brageprisen. Siden 2009 har hun vært forfatter og illustratør på heltid, og i 2019 kom hennes tiende bok og hun reiser mye rundt på forfatterbesøk i inn- og utland. 

Nina og Elisabeth skrev manuset til kortfilmen Rumpa sammen.

Publikumskommentarer