Tilbake
Tagline AS
Tagline AS

Helt Grønn og Helt Blank

Den romantiske action/sci-fi-komedien "Helt Grønn", innspilt i Norge, skal opp på kino. For en gang for alle å sette Norge på verdens filmkart, må denne traileren virkelig treffe publikum.

DEL 1: "Helt Grønn"

Her får elevene lage sin egen filmtrailer for en tenkt kinofilm, og det er elevene selv som skal spille hovedrollene! Opptak av elevene gjøres foran en grønnskjerm. Den grønne bakgrunnen blir siden fjernet digitalt, og bildet av skuespilleren blir limt over en ferdiglaget bakgrunn. Her ser vi handling fra filmen i en digitalt generert scenografi - og vips, elevene er tilstede der det skjer - med teleportering, stjernekrig og halsbrekkende redningsaksjoner.

Elevene får en involverende innføring av hvordan spesialeffekter og animasjon brukes i film. Kurset krever ingen forkunnskaper. Gjennom en leken presentasjon, får elevene innblikk i en filmproduksjons ulike deler, fra opptak til redigering og lydlegging.

Gjennom denne workshopen får elevene lære hvordan man bruker grønnskjerm til å lage spesialeffekter på film. De får innblikk i hvordan det samme råmaterialet kan manipuleres til å være komisk, romantisk eller fartsfylt som en actionfilm. Gjennom opptak, redigering og lydlegging, får de videre en introduksjo til en filmproduksjons mange ulike deler. Kurset gir en enkel og visuell beskrivelse på hvordan dataeffekter brukes i film og hvordan alt ikke er slik det ser ut til å være.


DEL 2: "Helt Blank"

Her snur vi om på prosessen og lager en trailer for den tenkte filmen Robotix 79 hvor elevene må stoppe en invasjon av roboter som kommer for å ødelegge skolen deres. I motsetting til å bruke grønnskjerm hvor vi bytter ut bakgrunnen, vil vi her filme i ekte omgivelser, og putte spesialeffektene inn på skolens område. 

Det blir lunsjpause mellom del 1 og del 2. 


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Tagline AS
  • Produsent: Ida H. Eldøen Tagline AS
    Kurset eies av Tagline AS, og vi sitter på alle rettigheter. Det brukes i midlertid klipp og bilder fra nye filmer for å forklare å vise ulike teknikker som brukes når man lager film med spesialeffekter.
  • Idé/opplegg: Ida H. Eldøen Tagline AS

Om kunstner / utøver / gruppe

Ida H. Eldøen er utdannet innen filmproduksjon ved Nordland kunst- og filmfagskole, og har i tillegg en mastergrad i filmvitenskap fra NTNU og et nettstudium i animasjon og design fra Noroff. Siden Taglines start i 2007 har hun vært daglig leder og jobber også som regissør og produsent. Ida har vært involvert i en rekke ulike produksjoner og har skrevet, regissert og produsert kortfilmen “Veggen” som har blitt vist på en rekke festivaler i Europa, USA, Asia og Canada. Hennes siste film «Den Onde Rektor Svint» vant Children's Choice Award på Nordisk Panorama i september 2019.


Kim-Marius er utdannet innen regi, manus og videoproduksjon ved Høgskolen i Lillehammer og Bond University. Han har også en mastergrad i filmvitenskap ved NTNU, og har en praktiskteoretisk innfallsvinkel til filmproduksjon. Som praktiserende musiker har han også et uvurdelig perspektiv når det kommer til musikkvideoproduksjon. Kim-Marius har regissert flere kortfilmer som blant annet har vært på Minimalen Kortfilmfestival, Gutvik Kortfilmfestival, Ramaskrik og en rekke musikkvideoer for artister som Rasmus og Verdens Beste Band, Sie Gubba, Vicinity, Hans Bollandsås med flere. Han er også sertifisert bruker av DaVinci Resolve, og har utdanning fra the International Colorist Academy og er Taglines colorist.

Både Ida og Kim_Marius har turnert i en rekke fylker over flere år med "Helt Grønn". 

Les mer om Tagline AS her

Publikumskommentarer

Veldig interessant. Elevene syntes det var interessant. Det ble nok litt for mye ventetid. Det var sikker coronasituasjonen som gjorde at det ikke ble mer elevaktivitet. Men elevene var tålmodige.Publisert av: Frosta skole (klasse - Frosta) – 21.4.2021 14:05