Tilbake
Tagline AS

Helt Grønn

Den romantiske action/sci-fi-komedien "Helt Grønn", innspilt i Norge, skal opp på kino. For en gang for alle å sette Norge på verdens filmkart, må denne traileren virkelig treffe publikum.

I løpet av to skoletimer skal elevene lage sin egen filmtrailer for en tenkt kinofilm, og det er elevene selv som skal spille hovedrollene! Opptak av elevene gjøres foran en grønnskjerm. Den grønne bakgrunnen blir siden fjernet digitalt, og bildet av skuespilleren blir limt over en ferdiglaget bakgrunn. Her ser man handling fra filmen i en digitalt generert scenografi - og vips, elevene er tilstede der det skjer - med teleportering, stjernekrig og halsbrekkende redningsaksjoner.

Elevene får en involverende innføring av hvordan spesialeffekter og animasjon brukes i film. Kurset trenger ingen forkunnskaper. Gjennom en leken presentasjon, får elevene innblikk i en filmproduksjons ulike deler, fra opptak til redigering og lydlegging.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Tagline AS
  • Produsent: Ida H. Eldøen Tagline ASKurset eies av Tagline AS, og vi sitter på alle rettigheter. Det brukes i midlertid klipp og bilder fra nye filmer for å forklare å vise ulike teknikker som brukes når man lager film med spesialeffekter.

  • Idé/opplegg: Ida H. Eldøen Tagline AS

Om kunstner / utøver / gruppe

Ida er utdannet innen filmproduksjon ved Nordland kunst- og filmfagskole, og har i tillegg en mastergrad i filmvitenskap fra NTNU og et nettstudium i animasjon og design fra Noroff. Siden Taglines start i 2007 har hun vært daglig leder og jobber også som regissør og produsent. Ida har vært involvert i en rekke ulike produksjoner og har skrevet, regissert og produsert kortfilmen “Veggen” som har blitt vist på en rekke festivaler i Europa, USA, Asia og Canada. Hennes siste film «Den Onde Rektor Svint» vant Children's Choice Award på Nordisk Panorama i september 2019.


Kim-Marius er utdannet innen regi, manus og videoproduksjon ved Høgskolen i Lillehammer og Bond University. Han har også en mastergrad i filmvitenskap ved NTNU, og har en praktiskteoretisk innfallsvinkel til filmproduksjon. Som praktiserende musiker har han også et uvurdelig perspektiv når det kommer til musikkvideoproduksjon. Kim-Marius har regissert flere kortfilmer som blant annet har vært på Minimalen Kortfilmfestival, Gutvik Kortfilmfestival, Ramaskrik og en rekke musikkvideoer for artister som Rasmus og Verdens Beste Band, Sie Gubba, Vicinity, Hans Bollandsås med flere. Han er også sertifisert bruker av DaVinci Resolve, og har utdanning fra the International Colorist Academy og er Taglines colorist.

Både Ida og Kim-Marius har turnert i en rekke fylker over flere år med "Helt Grønn". 

Les mer om Tagline AS her

Publikumskommentarer