Tilbake

Flukten over grensen

Det er desember 1942. Fire barn er på flukt fra nazistene. Målet er Sverige. Sarah og Daniel er jøder og skal sendes ut av landet. De har gjemt seg i kjelleren til Otto og Gerdas familie, men nå er de oppdaget og foreldrene arrestert. Otto og Gerda bestemmer seg for å hjelpe sine nye venner videre. Det blir en flukt på liv og død. Heldigvis møter de gode hjelpere underveis. Men hvem kan de egentlig stole på? 

Suksessforfatter Maja Lunde har selv skrevet manus til Flukten over grensen. Filmen er basert på hennes prisvinnende bok fra 2012 og er spennende, rørende og tankevekkende historie basert på historiske hendelser.

Vi har fått fortalt historiene igjen og igjen, på film, bøker i aviser, men alltid for voksne. Endelig kommer en film fra krigen for hele familien, fortalt fra barns perspektiv. Flukten over grensen er en spenningsfilm om frykt, tillit og vennskap, og om stort mot hos små mennesker. Filmen har relevans til i dag, og kan brukes til å diskutere historien samt trekken parralleller til i dag. Den er spesielt aktuell i forbindelse med frigjøringsjubileet i 2020 og vi håper derfor så mange som mulig ser filmen ila. høstsemesteret (selv om den er tilgjengelig også i vårsemesteret). 

Skolekontaktene får tilsendt DVD eller BluRay. Det kommer mail fra maribak@trondelagfylke.no som må besvares med spørsmål om skolen vil ha DVD eller BluRay tilsendt.

Lærerveiledning

Filmstudieark

Her kan dere laste ned filmstudieark til Flukten over grensen.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Maipo Film
  • Produsent: Maipo Film

Om kunstner / utøver / gruppe

Regissør: Johanne Helgeland

Manus: Maja Lunde og Espen Torkildsen

Produsent: Cornelia Boysen

Distributør: Nordisk Film Distribusjon


Publikumskommentarer