Tilbake

Filter

«Filter»

«Filter» er et møte mellom klassisk musikk, lys og bilder. I sin søken etter nye måter å formidle kammermusikk på har trioen Pocus slått seg sammen med lysdesigner og -kunstner Tor Ditlevsen. Sammen går de inn for å skape magi i møtepunktet mellom lyd, lys og bilder.

Med «Filter» utfordrer vi ungdommene til å sette ord på musikkopplevelsen. Hvordan kan man beskrive musikk utover «bra» eller «dårlig» og «fint» eller «stygt»? Hvilke følelser kan musikken vekke i oss? Hvordan kan den engasjere oss? Har musikk skrevet i en klassisk kammermusikktradisjon evnen til å overraske unge lyttere i 2021? Hvordan påvirker de visuelle  inntrykkene vår opplevelse av musikk? Kan lys og bilder bokstavelig talt farge vår lytteropplevelse?

Disse spørsmålene utgjør kjernen i “Filter” - en konsertproduksjon som vil få elevene til å reflektere over musikken, og skape nye, annerledes og sterkere lytteropplevelser.


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Pocus
  • Produsent: Trøndelag fylkeskommune v/Kristin Løseth Waade
  • Idé/opplegg: Utøverne i samarbeid med produsent

Om kunstner / utøver / gruppe

Pocus er en kammertrio bestående av Elin Torp Meland (obo/engelsk horn), Kjell Magne Robak (cello) og Jon Kristian Bye (piano). Gjennom sitt virke som fylkesmusikere i Trøndelag oppsøker trioen lokalsamfunn i hele det store og mangfoldige Trøndelag for å gi gode konsertopplevelser til publikum, også utenfor de største byene. Pocus etterstreber et bredt og mangfoldig uttrykk både innenfor den klassiske kammermusikken og i møte med andre sjangere, utøvere og kunstformer. Ensemblet er stadig på søken etter nye og spennende måter å formidle musikk på, og ønsker å utfordre både seg selv og publikum på jakt etter nyskapende og annerledes konsertopplevelser..

Tor S. Ditlevsen  er en erfaren lysdesigner med oppdrag i inn- og utland. Siden 2004 har han ledet sitt eget firma og samarbeidet med artister som for eksempel Kari Bremnes, Mazzy Star (USA), Violet Road, Kaizers Orchestra, Kurt Nilsen, Tord Gustavsen, Briskeby, Mari Boine, Elisabeth Andreassen, CC-Cowboys.
Tor er dessuten lystekniker og designer på mange av de store norske festivalene, jobber med næringslivsoppdrag og store eventer. I tillegg har han  lyssatt teaterforestillinger, kunstprosjekter, danseforestillinger, konserter, eventer, butikklokaler, museer, uteområder og offentlige rom.
Han er spesielt kjent for sin kyndighet i å fortolke og formidle stemningen i et rom, en historie, et musikkstykke eller en forestilling, og for sin ”musikalitet” og evne til samspill i videste forstand.

Monteringsanvisning

Se vedlegg for sceneoppsett og teknisk info og publikumsplassering

Publikumskommentarer