Tilbake

Operahistorien på 60 minutter, hvis vi rekker det

Vi tar deg gjennom 400 år med operahistorie på kun 60 minutter (hvis vi rekker det). Vi har plukket ut alle operagodbitene, og laget en forestilling som skal få DEG til å elske opera. Kanskje plukker du opp noen nye opera fun-facts, om du allerede er en operanerd?


Operahistorien på 60 minutter (hvis vi rekker det) er en humoristisk forestilling som tar for seg hele operahistorien på 60 minutter. Med forestillingen ønsker vi å vise at operaformen favner mye mer enn bare Carmen og O mio babbino caro, og at kunstformen opera på alle måter fremdeles er høyaktuell. Ved å fremføre høydepunkter fra hele operahistorien inviterer vi publikum til å oppleve opera på sitt beste, i en uformell og humoristisk ramme.


Forestillingen tar publikum på en reise fra Monteverdi på 1600-tallet til kjente komponister som Mozart, Verdi, Puccini, Wagner og dagsaktuelle Henning Sommero. Operasjangeren blir vist fra sin beste side, og utøverne tar musikken på fullt alvor, selv om forestillingen er full av humor. Publikum veiledes ved hjelp av en fortellerstemme som setter det hele i et historisk perspektiv, og med sømløse overganger sys det hele sammen med en humoristisk tone. Sangerne deler på fortellerrollen underveis, og med et stramt tidsskjema blir mange av de musikalske utdragene presentert i korte utdrag eller snutter, mens andre høydepunkter presenteres i sin helhet.


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag

Om kunstner / utøver / gruppe

Regissør: Bjørn Sæter

Pianist: Stefan Ibsen Zlatanos

Hanne Korsbrekke Askeland (sopran)

Sara Aasen (sopran)

Dagfinn Andersen (baryton)

Knut Kristian Mohn (tenor)

Bjørn Sæter er en erfaren teaterregissør. Han har også regissert flere musikaler, blant annet den kritikerroste Les Misérables ved Trøndelag Teater (2006), samt operaen Tryllefløyten for Opera Sør (2012).

Stefan Ibsen Zlatanos har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole og Hans Eisler Hochschule für Musik Berlin.

De fire sangerne har alle utdannelse fra blant annet Operahøgskolen, og har bred erfaring innenfor musikk- og scenekunst.

Publikumskommentarer