Tilbake
Gyldendal
Foto: Ingeborg Dirdal

Antifestkomiteen

Antifestkomiteen er den første boka i tegneserien om Drittungene. De fire, Katti, Pølsa, Søla og Gregor, er de mest upopulære i klassen, de som aldri får være med. Når Amanda, klassens ledestjerne, skal arrangere sommerfest, blir ikke firkløveret invitert. Det vil de selvsagt ikke ha noe av, så de danner en Antifestkomité for å ødelegge festen.

Bjørn Ingvaldsen viser en powerpointpresentasjon der han forteller om hvordan en tegneserie blir til, fra idé, til manus og instruksjoner, til skisser og til ferdig bok, han forteller om samarbeidet mellom tegner og forfatter og om hvordan en historie blir utviklet til en fortelling som havner i ei bok. Og det blir anledning til å stille spørsmål.


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Bjørn Ingvaldsen

Om kunstner / utøver / gruppe

Bjørn Ingvaldsen har blant annet arbeidet ved Arkeologisk museum i Stavanger, og som journalist. I 1995 debuterte han med novellesamlingen Landskap med gul Lada. I 1998 debuterte han som barnebokforfatter med Stolpesko. Etter dette har han skrevet en rekke bøker og har mottatt Rogaland fylkes litteraturstipend, Arks barnebokpris, Rasmus Løland-stipendet og vært nominert til Kulturdepartementets litteraturpris for barne- og ungdomslitteratur, Uprisen, Bokslukerpisen og Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris. Ingvaldsen var leder av organisasjonen Norsk Barne- og Ungdomsbokforfattere fra 2011 til 2017. Bjørn Ingvaldsen bor i dag i Sandnes. (www.gyldendal.no)

Publikumskommentarer