Tilbake

Hyllest til Chuck Berry

Daniel Røssing har turnert med Chuck Berry på et 100 talls konserter. Her forteller han om sine opplevelser på turne med Berry og spiller flere av hans kjente låter.

Charles Edward Anderson «Chuck» Berry  fra St.Louis i USA (18/101926 -2017) var en amerikansk gitarist, sanger og komponist innen rock and roll-sjangeren. I 2015 ble han av Rolling Stone rangert som den 4. beste låtskriveren noen gang, bare slått av Bob Dylan, Paul McCartney og John Lennon.

Kjente låter han har laget er: Johnny B.Goode, Roll over Beethoven, You can never tell , disse låtene er spilt over hele verden i mange forskjellige varianter.

Gå inn på denne lenken og les mer: Historien om Chuck Berry
Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Daniel Røssing Trio
  • Produsent: Trøndelag fylkeskommune v/Kristin Løseth Waade
  • Idé/opplegg: Daniel Røssing, tlf:41460810

Om kunstner / utøver / gruppe

Daniel Røssing Trio ble startet i 2000 og har valgt å rendyrke den amerikanske musikken fra 40 og 50 tallet.
Trioen har spilt på flere festivaler og ellers rundt omkring på diverse klubber arrangementer.

Daniel Røssing, pianist og vokalist, mest kjent for å ha spilt ca 100 jobber med Chuck Berry. Har jobbet aktivt som musiker siden tenårene. Spiller nå i dag med flere band og artister i ulike sjangre. Blandt annet Ottar Big Hand Johannsen, Casino Steel, Jolly Jumper & Big Moe, Little Andrew, Hans Bollandsås, Toini Knudtsen, Milenburg Joys Jazz Quintet, Hot Jazz Trio, Inge Solem Trio, Einar Olav Larsen Trio.

Markus Wisth Edvardsen er freelancemusiker og multiinstrumentalist fra Narvik, nå bosatt i Trondheim. Han er utdannet faglærer i musikk fra Nord Universitet, Levanger, og studerer nå komponering for Scene, Film og TV der. Han er aktiv som musiker i mange ulike band og konstellasjoner i Trondheim, og har spilt med Edvardsen og sønn for Den Kulturelle Spaserstokken i Trondheim Kommune og på Blues in Hell, i tillegg til Nidaros Bluesfestival der han også har spilt med bluesbandet Kjartan & The Hound Dogs. Høsten 2018 spilte han både slagverk og tangenter for plateartist Ingeborg Oktober på norgesturné i sammenheng med slipp av albumet “Skjømmingsboka”. I tillegg til utøvende musikk har han formidlingserfaring fra Kulturskolen i Orkdal, der han har vært tilkallingsvikar det siste året. Han er også aktiv innenfor teater som medlem av improteatergruppen “Improoperatørene” i tillegg til å ha jobbet som musiker på forestillinger i regi av Rabarbrateateret og Teaterlaget i BUL i Nidaros.

Åsmund Gjevik har vokst opp i en musikalsk familie på øya Jøa i Namdalen. På Jøa deltok Åsmund i kulturskolen med forskjellige instrumenter i 11 år, og i korps i 10 år. Her ble han også med i sitt første band som 9-åring. I løpet av tiden på musikklinje på vgs i Namsos fikk Åsmund spille sammen med mange forskjellige artister og musikere fra Namdalen, bl.a Åge Aleksandersen, Thomas Brøndbo, Jonas Ledang, Anne Mette Leite, Chand Torsvik og Nullskattesnylterne, samt bidratt som band til mange lokale kor og deres konserter. Åsmund har medvirket på flere innspillinger, bl.a to plater med Anne Mette Leite, en EP med Jonas Ledang og singler med Thomas Brøndbo og Chand Torsvik. De siste årene har Åsmund tatt musikkutdanning ved Nord Universitet, avdeling Levanger. I løpet av studietiden har Åsmund medvirket på mange forskjellige typer prosjekter, og vært med å starte to band som skriver egen musikk. Det er i Levanger han har stiftet bekjentskap med Daniel Røssing.

Publikumskommentarer