Tilbake
Shootfoto.no
Carsten Jøssund

DUO Sara og Ole

BRA, BEDRE, BEST. Heia den som øver mest!

Skal du bli skikkelig god i noe, må du øve eller trene mye. Uansett om du vil bli god i fotball, dataspill, eller i et instrument. Og når du har blitt ordentlig god, må du allikevel øve eller trene enda mer.

Se nytt publikumsoppsett. 

Sara spiller fiolin og Ole spiller piano. De er begge superflinke til å spille på instrumentene sine, men de må likevel øve når de vil lære seg nye stykker eller skal spille en konsert. Og akkurat som du sikkert synes det av og til kan være kjedelig å øve, sånn kan det være kjedelig for Sara og Ole også – selv om de er både voksne og blant de beste på sine instrumenter. Men det som gjør at man likevel fortsetter å øve, er at det jo er så deilig når man endelig får det til!


Det synes både Sara og Ole, og gleder seg til å vise hva de kan når de kommer til din skole for å spille konsert!

Lærerveiledning

Last ned:
Stageplot

Bruk konserten

Bruk konserten

Musikk, kompetansemål 5. til 7. årstrinn i Kunnskapsløftet

Lytte: Gi uttrykk for opplevelser i møte med verker av sentrale komponister fra kunstmusikken

Grunnleggende ferdigheter
Å kunne uttrykke seg muntlig i musikk innebærer å synge, komponere ved å eksperimentere med stemmen og delta i samspill og vokal framføring. I tillegg dreier det seg om å kunne sette ord på hva en hører og selv ønsker å uttrykke og å formidle egne musikkopplevelser og refleksjoner om musikk som fenomen.

TIPS:
- La elevene skrive en musikkanmeldelse
- La elevene skrive om hva de følte når de hørte enkelte av stykkene

TEMA: OM VIDUNDERBARN
Om du er begavet, har du en intellektuell eller kunstnerisk evne som er betydelig høyere enn gjennomsnittet. Er du et begavet barn, et såkalt vidunderbarn, er det gjerne sånn at hjernen din utvikles før resten av kroppen. Men – du kan også være forsinket i deler av utviklingen, og så plutselig skjer det masse. Et vanlig eksempel på akkurat dette er Albert Einstein, som ikke snakket før han var tre år gammel, men som senere hadde veldig mange andre egenskaper som veiet opp for denne tidlige forsinkelsen.

Et vidunderbarn er et barn som har helt spesielle evner. Barnet kan for eksempel være ekstremt musikalsk, ha veldig høy IQ, være uvanlig begavet i for eksempel matematikk eller naturvitenskap, ha en helt spesiell høy språklig intelligens eller ha store kunstneriske eller sportslige talenter. Er du et vidunderbarn, er det gjerne sånn at du før du har fylt elleve år, altså før puberteten, har evner på ekspertnivå eller forstår og kan et fagfelt som vanligvis bare voksne behersker. Innen sport og idrett regnes vanligvis aldersspekteret for vidunderbarn å være mellom 15 og 20 år.

Den østerrikske komponisten Wolfgang Amadeus Moxart (1756-1791) regnes som en av tidenes mest berømte vidunderbarn. Han begynte å komponere fem år gammel og skrev sin første symfoni som åtteåring.

Norske vidunderbarn er sjakkspilleren Magnus Carlsen, pianisten Wolfgang Plagge og forfatteren Johan Borgen som skrev noveller allerede som fireåring.

Fotballspilleren Stig Inge Bjørnebye var ikke god nok til å bli tatt ut på A-laget for juniorer da han i oppveksten spilte fotball for Elverum IL. Senere ble han proffspiller på blant annet Liverpool og spilte 75 kamper for det norske fotballandslaget.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Duo Sara og Ole
  • Produsent: Trøndelag fylke v/Kristin Løseth Waade
  • Idé/opplegg: Produsent / konsertdramaturgi Hallgeir Frydenlund i samarbeid med musikerne

Om kunstner / utøver / gruppe

To unge, store musikktalenter. Både Sara og Ole har vunnet prestisjetunge solistkonkurranser, og de har spilt med orkestre over hele verden.
Nå spiller Sara Chen og Ole christian Haagenrud mot hverandre i skolekonsertprosjektet Duo Sara og Ole, der de samtaler uten ord. De snakker ved hjelp av instrumentene sine - fiolin og piano. I musikken forteller de hverandre om å være trist, glad, lykkelig og om vennskap. Sara og Ole er åpne, lyttende og nysgjerrige. Og spiller sine klassiske instrument med dansende bevegelser.

Velkommen til konsert med Duo Sara og Ole, to av Nordens største talenter!

http://dkstrondelag.no/davoo/47464804-17c5-4925-a7e8-db11aadfd0c1//Standard_publikumsplassering_pdf_pdf


Publikumskommentarer

Wuuuuut de hackzzaPublisert av: Elbow bro (klasse - Niet) – 2.10.2019 9:26
Dats not hot!Publisert av: Sickobjatd (klasse - 8398298) – 2.10.2019 9:28
This is retarda you sack!Publisert av: dude (klasse - swagz) – 2.10.2019 9:54
suckkkkkkPublisert av: pooåjbeqffqpwdqij (klasse - jegrqhouqphoiefqroihrq) – 2.10.2019 9:58