Tilbake
Fylkesbibioteket

Minnene ser meg

Hvor forskjellige er vi egentlig, om vi er ti eller åtti år?  Hvilke minner husker vi best og hvilke hendelser former oss?  Gjennom kurset «Minnene ser meg» vil forfatteren Marte Huke hjelpe elever og eldre å finne et litterært uttrykk for opplevelser i livet.  Til slutt møtes gruppene og leser opp tekstene for hverandre.

Det blir «Minnene ser meg» i Skaun (uke 5) og i Malvik (uke 2).

Denne gangen vil produksjonen finne sted i løpet av 1 uke. En pensjonistgruppe (4 var et flott antall, men opptil 15 går bra) og ei elevgruppe fra mellomtrinnet (maks 15) får 2 skrivekurs a 3 timer hver. Pensjonistene på mandag og onsdag og elever på tirsdag og på torsdag, eller omvendt – det viktigste er at det blir en dags pause mellom.

Kurs for begge grupper kan godt finne sted på skolen der elevgruppen holder til. Til slutt møtes gruppene i et åpent fredagsarrangement i kommunens bibliotek og leser opp for publikum. Dette arr. må gjerne kombineres med noe annet som er planlagt.

MSM koordineres lokalt av folkebiblioteket og øvrig koordinering står Sør-Trøndelag fylkesbibliotek for. 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Produsent: Sør-Trøndelag fylkesbibliotek v/ Ingrid Ericson, Tlf 99297731, ingrid.ericson@stfk.no
  • Idé/opplegg: Marte Huke i samarbeid med Sør-Trøndelag fylkesbibliotek

Om kunstner / utøver / gruppe

Marte Huke er forfatter fra Ler i Melhus, med utdanning fra Skrivekunstakademiet i Bergen og Litterär Gestaltning i Göteborg.   Siden 2002 har hun gitt ut fire diktsamlinger, og høsten 2015 ga hun ut romanen "Naturhistorie". Hun har lang erfaring med skrivekurs, for alle aldersgrupper.​

Publikumskommentarer