Tilbake
Snipp, snapp, brennsnute, 2. trinn på Sverresborg Folkemuseum
Elevene får et innblikk i vår trønderske matkultur og kulturarv. Vi skrur tiden 150 år tilbake i tid, og ser hva man pleide å ha på matbordet da. Og hvor fikk de egentlig maten fra?
Opplegget foregår i museets byavdeling, samt vårt produksjonskjøkken anno 1870. Her møter elevene de som bodde i huset på den tiden – nemlig søstrene Wold. De var ugifte kvinner, som levde av å produsere saft, sjokolade og syltetøy fra sitt eget hjem.
På kjøkkenet får elevene lov til å delta i matlaging samt spise det vi har laget. Aktiviteten skal foregå i tidsriktige kostymer som elevene får låne av Sverresborg.
Om utøvere og produsenter
- Arrangert av: Trondheim kommune
- Kunstnere/grupper: Sverresborg Trøndelag Folkemuseum
Publikumskommentarer