Tilbake

Snipp, snapp, brennsnute, 2. trinn på Sverresborg Folkemuseum

Elevene får et innblikk i vår trønderske matkultur og kulturarv. Vi skrur tiden 150 år tilbake i tid, og ser hva man pleide å ha på matbordet da. Og hvor fikk de egentlig maten fra?

Opplegget foregår i museets byavdeling, samt vårt produksjonskjøkken anno 1870. Her møter elevene de som bodde i huset på den tiden – nemlig søstrene Wold. De var ugifte kvinner, som levde av å produsere saft, sjokolade og syltetøy fra sitt eget hjem.

På kjøkkenet får elevene lov til å delta i matlaging samt spise det vi har laget. Aktiviteten skal foregå i tidsriktige kostymer som elevene får låne av Sverresborg. 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trondheim kommune
  • Kunstnere/grupper: Sverresborg Trøndelag Folkemuseum

Publikumskommentarer